top of page
La Conception Wit.png

La Concepción

Dit domein is gelegen in het district "La Compañía",  in de La Concepción-vallei in Tarija, Bolivia. De naam van de vallei is er al sinds 1690 en werd geschonken door de religieuze orde van de Sociëteit van Jezus die begon met de productie van wijnen voor de liturgie.

Dit wijnhuis is erfgenaam van deze wijntraditie die eeuwen geleden zijn naam gaf aan de regio en aan ons hoofddomein "La Compañía".

La Conception.png
concepcion cepas cabernet.png
Cepas de Altura - Cabernet Sauvignon

Deze wijn wordt gemaakt van een zorgvuldig geoogste selectie van onze beste druiven op het ideale moment van rijpheid. Deze hooggelegen wijnen worden geproduceerd met onze beste druiven van La Compañia wijngaarden.

De in Franse eiken vaten gerijpte wijnen kan makkelijk 7 jaar bewaard worden en is makkelijk te combineren met rood vlees en intense kazen.

concepcion syrah.png
Cepas de Altura - Syrah

Robijnrode glans. Elegante, complexe en aanhoudende aroma's van zwarte aardbeien, framboos en pruim met hints van karamel en vanille. Harmonieuze en zachte smaak van pruim, peper en framboos eindigend in grote harmonie met een delicate hint van toast en vanille.

concepcion tannat.png
Cepas de Altura - Tannat

Tannat heeft een intens violette kleur met paarse tinten waar je niet doorheen kan kijken. Aroma's van rijp zwart fruit, zwarte bessen, cassis en cacao. De eikenhouten vaten voegen tonen van tabak, oud leer en truffel toe. In de mond biedt Tannat sterke, maar delicate tannines met een zuurgraad die je lang doet watertanden.

concepcion tardia.png
Cepas de Altura - Cosecha Tardía (tijdelijk niet beschikbaar)
 

Intense robijnrode kleur en helder, met een aangenaam aromatisch profiel van rijp rood fruit. Evenwichtig in de mond met een goede structuur en een aanhoudende afdronk. Gastronomische combinatie: Ideaal bij desserts en zoet fruit.

concepcion salvaje.png
Salvaje - Vino Tinto Blend

Gepassioneerde smaken en aroma's van een mengsel dat gestempeld zal blijven als een idee van vrijheid, moeilijk los te laten in je zintuigen, dankzij het resultaat van een onberispelijke combinatie van soorten.

concepcion complice.png
Complice - Vino Tinto

Intense paarsrode kleur, schoon en helder; in de neus roept hij rijp rood fruit en kruiden op met framboos, pruim, zwarte bes en koffie; in de mond is hij evenwichtig en elegant, fruitig, vol en met zachte tannines. Lekker bij rood vlees, lam, varkensvlees en kazen. Serveer op 18°C.

concepcion infinitum rosado.png
Infinitum - Vino Rosado Blend (tijdelijk niet beschikbaar)

Zalmroze van kleur, intens en helder. In de neus aroma's van rood fruit, waarbij kersen en frambozen opvallen. In de mond is hij fris, licht en evenwichtig. Uitstekend bij: Pasta, zeevruchten en salades.

concepcion infinitum blanco.png
Infinitum - Vino Blanco Blend (tijdelijk niet beschikbaar)

Strogele kleur met intense groenachtige reflecties. In de neus heeft hij diepe citrusaroma's, groene appel, guave, perzik en delicate minerale details; met een krachtige, ronde en aanhoudende afdronk. Gastronomische combinatie: Zeevruchten, pasta en wit vlees.

bottom of page